China De Bakstenen van de magnesiakoolstof fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Will

Telefoonnummer : +8613027622865

Free call

De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd

March 31, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd

De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd

 

De staalafzet van de convertor is een materieel bestand kanaal van de convertor. Wanneer het staal wordt gelost, wordt het gesmolten staal ingespoten in de gietlepel door de afzet. Het schematische diagram wordt getoond in figuur 1.When het de baksteendeel van de staalafzet beschadigd is, bereikt het gesmolten staal het ovenshell gebied door de baksteen van de staalafzet, en de ovenshell staalplaat bij de verbinding van van de flensplaat en oven shell smeltingen door, zodat de slakken en het staal wegvloeien. Na het voorkomen van staalpenetratie, is het noodzakelijk om het resterende gesmolten staal in een grote hoeveelheid kalkslakken toe te voegen, wordt het resterende gesmolten staal in de oven gegoten in de gietlepel van de grote ovenmond om ovenshell te verhinderen te branden. Omdat er geen maatregelen zijn om slakken te verhinderen het uit staal bij de grote oven te komen de mond, het slakkenstaal komt totaal uit, en de terugkeer van fosfor van de slakken is ernstig.

laatste bedrijfsnieuws over De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd  0

                                                                              FIG. 1 schematisch diagram van het convertorstaal die gat onttrekken 

 

Nadat de staalafzet van de convertor door het staal overgaat, controleer het afzetkanaal van de convertor, en men kan zien dat er duidelijk het smelten verlies van de baksteen van de staalafzet is, en de plaats van de staalafzet (of de staallekkage) worden getoond in figuur 2.

 

laatste bedrijfsnieuws over De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd  1

                                                                                            FIG. 2 perforatie en lekkage van staalafzet

 

Zoals van FIG. 2 kan worden gezien, is de specifieke plaats van staalpenetratie ongeveer 200mm aan het westen van de binnenkant van de staalafzet. Er zijn sommige barsten in de gehele vuurvaste baksteen van de staalafzet, en de staallekkage wordt door het gesmolten staal veroorzaakt die door de barsten overgaan. Het aantal afzet door het staal komt tussen 49 en 105 keer voor.

Volgens de analyse van het bovengenoemde staalafzet het doordringen ongeval van convertor, vindt men dat de belangrijkste redenen voor staalafzet het doordringen als volgt zijn:

 

1. De Hoek van de staalafzet

De hoek van de staalafzet van convertor is gewoonlijk de staalfabrieken van 0° ~ 15°.Most in gebruik 0 van China ° het ontwerp van de staalafzet, xichang 200 van convertorton GEBRUIK 10 ° het ontwerp van de staalafzet, 10 ° is het Hoekontwerp van de staalafzet bevorderlijk om de gietlepelauto tijdens staaloutput te verkorten, de efficiency van de staaloutput verbeteren. Nochtans, tijdens de output van het convertorstaal, kan het gesmolten staal niet vrij in de verticale richting vallen, en de gesmolten staal het overhellen beweging in het kanaal met een Hoek van 10° wordt onderworpen aan een kracht naar de rug van de oven, zodat beduidend stijgt de wrijvingkracht van de staaloutput, resulterend in een verhoging van kracht van de staalafzet. Tijdens staallossing, zal de draaikolk door de omwenteling van de staalstroom wordt gevormd de erosie van het bestand materiaal verergeren, en het is gemakkelijk om een kuil in het kanaal dat van de staalafzet te veroorzaken. Het hoekontwerp van de staalafzet is moeilijk om worden verbeterd.

2, baksteenschade

De baksteen van de staalafzet is dicht aan het binnenstee gedeelte van de oven. Met de verhoging van smeltoven, wordt het bestand materiaal van het convertorlichaam geleidelijk aan geërodeerd, en de dikte van de baksteen wordt geleidelijk aan verminderd wegens de erosie van de grote oppervlakte achter de convertor. Tijdens de midden en recentere periode van convertorverrichting, is de dikte van het dunste weerstandsmateriaal in de grote oppervlakte van convertor slechts 300 ~ 400mm toe te schrijven aan schuren het op lange termijn van gesmolten staal. Op dit ogenblik, is de dikte van de baksteen in de staalafzet slechts over 100mm.Under het externe krachteffect van de vervanging van de staalafzet, is de baksteen gemakkelijk aan de barst, de anti-erosion capaciteit van de baksteen wordt slechter. om met lange levensuur van de oven te realiseren, werden de dikte van de staalmond en de achter grote oppervlakte verhoogd tot 700 ~ 800mm door middel van slakken het bespatten, slakken-hangt en het herstellen. Op dit ogenblik, was de basisbaksteen van de staalmond van de convertor slakken het bespatten laag in entrepot en het herstellen van materiële vullende laag, en zijn anti-erosion capaciteit was duidelijk lager dan dat van de basisbaksteen.

 

De schade van het blok is de fundamentele oorzaak van het doordringen van de afzet. Er zijn zeer riskant van onvolledige verschijning en interne barst in de omhulselbaksteen van beschadigde staalafzet. Wanneer het onderhoud niet tot snelheid is, doordringt het gesmolten staal op hoge temperatuur van de barsten in het blok, en dan voor komt de gesmolten staalperoxidatie. De gesmolten staalperoxidatie in de barsten reageert met de magnesium-koolstof baksteen, en de erosiesnelheid zal sneller zijn, veroorzakend het blok om los te maken, zoals aangetoond in FIG. 3 te perforeren en te beschadigen.

laatste bedrijfsnieuws over De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd  2                                                                                       FIG. 3 pasvorm van baksteen en staalafzet

 

 

3. Actie van nietige waterhamer

 

Tijdens staalproductie, de bellen op de ruwe bestand oppervlaktevlotter omhoog worden geadsorbeerd wanneer het staal wordt geproduceerd, dat het gesmolten staal veroorzaakt om de tegenovergestelde plaats te vullen waar de bellen stijgen, resulterend in het effecteffect en de erosie van het vuurvaste materiaal dat. Dit fenomeen wordt genoemd nietige waterhamer. De actie van de waterhamer van gesmolten staal heeft een grote invloed op de penetratie van de staalafzet. Zodra de penetratie van de staalafzet voorkomt, is de baksteen fundamenteel in een beschadigde staat, en het risico van verdere penetratie zal beduidend verhoogd worden.

 

Zie FIG. 4 voor het schadediagram van de kokerbaksteen van de staalafzet. Volgens de anatomie van het gebied van de staalafzet na het demonteren, is een hiaat gevormd tussen de verbinding van flens en ovenshell en het kanaal van de staalafzet. Na het re-boring door het staal dat, wordt het gevuld met het knoopmateriaal, met het nevelmateriaal wordt aangestampt, en definitief gebruikt de nevel vul om de modder te vullen en nat, zodat de originele het branden lekkage van het staalkanaal een dichte knooplaag hier vormt. Maar de knooplaag is niet zo goed aangezien de magnesia-koolstof baksteen, de baksteen nog in feite volledig van gaten is, wanneer het de ovendeel van de staalafzet van het onderhoud van de baksteendekking is niet goed of het hiaat tussen de staalafzet en de baksteen, het hiaatdeel van het effect van de waterhamer is significant, zeer gemakkelijk opnieuw voor te komen staallekkage.

 

4. Irrigatietechnologie en reparatie materiële kwaliteit

 

Onttrekkend gat na de vervanging, voerend baksteen, onttrekkend gatenblok en onttrekkend gat van hiaat tussen de baksteenbehoefte die het materiële vullen herstellen, vult het vuurvaste die materiaal met water door het spuitpistool wordt gemengd, de hiaten in, met de technologie van de sproeierirrigatie zoals graad van zeldzame stijve en injectiehoek op barst heeft het vullen een grote invloed op de dichtheidsgraad, dus beduidend invloed op het gebruik van het onttrekken van gat.

laatste bedrijfsnieuws over De belangrijkste reden waarom de staalafzet van convertor wordt geperforeerd  3                                                                                FIG. 4 schematisch diagram van staalafzet door staal

 

De reparatiematerialen voor het waterdicht maken worden gebruikt worden gekookt en door water onder de overblijvende temperatuur van staal producerende convertor verdampt (ongeveer >1000℃), en na een periode van het sinteren, wordt een dichte het sinteren laag gevormd om aan de behoeften te voldoen van het gesmolten staal uitsmelting en schuren. dieDe MgO inhoud in het bestand materiaal en het anti-schuurbeurtbezit van het gesinterde materiaal hebben ook duidelijke invloed op de gebruikstijden van de staalafzet.

 

 

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in