China De Bakstenen van de magnesiakoolstof fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Will

Telefoonnummer : +8613027622865

Free call

Processtroom van magnesia-koolstof baksteenproductie

March 31, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Processtroom van magnesia-koolstof baksteenproductie

Het technologische proces om magnesia-koolstof baksteen te produceren is als volgt:

 

laatste bedrijfsnieuws over Processtroom van magnesia-koolstof baksteenproductie  0

 

                                                                                                         FIG. 1 de grafiek van de processtroom

 

 

Het kan van de grafiek van de processtroom in FIG. 1 worden gezien dat het productieproces van magnesia-koolstof baksteen niet ingewikkeld is, maar om de producten van uitstekende kwaliteit te produceren, moet elk proces strikt worden gecontroleerd, waaronder zich mengt, vormen, thermische behandeling (het drogen) deze verbindingen in de productie bijzonder belangrijk is.

 

1. Het verpletteren

Het verpletteren is het proces om het bulkmateriaal in het ideale materiaal van de deeltjesgrootte te verwerken. De vuurvaste productie is een essentieel proces, hoewel eenvoudig, maar zeer belangrijk, het heeft een belangrijke invloed op de stabiliteit van productkwaliteit. Tegelijkertijd, heeft het verpletterende materiaal hoge machtsconsumptie, hoge slijtage en hoog onderhoudstarief, zodat zijn de onderhoudskosten hoog. Hecht belang aan het verpletteren, stabiliseer productkwaliteit, sparen energie en verminder consumptie.

Tijdens het produceren van magnesia-koolstof baksteen, het belangrijkste doel om te verpletteren is diverse grondstoffen van verschillende deeltjesgrootte voor te bereiden. Verhoog de materiaal-specifieke oppervlakte en vernietig het materiële rooster, zodat het tekorten, veroorzaakt om de fysieke en chemische reactie van het materiaal te versnellen.

 

2. Ingrediënten (het wegen)

Het groeperen is het proces om verschillende grondstoffen en verschillende deeltjes volgens het ontwerp van de productformule te combineren. De methode om te groeperen varieert al naar gelang het type en de staat van het materiaal.

De gewicht het groeperen methode wordt gewoonlijk gebruikt tijdens het produceren van magnesia-koolstof bakstenen, omdat de gewicht het groeperen methode van hoge nauwkeurigheid is, over het algemeen niet meer dan 2%.Commonly gebruikt gewicht het groeperen materiaal is hand het wegen schaal, automatische het wegen schaal, wegende auto, enz., volgens de vereisten en het automatische controleniveau om het overeenkomstige materiaal te kiezen.

 

3. Voorbereiding van modder (het mengen zich en het schuren)

Het doel om materialen te mengen is de materiële samenstelling eenvormig zoveel mogelijk te maken, de contactoppervlakte tussen verschillende materialen. Het vuurvaste mengen zich is een methode om materialen tijdens uitdrijving, het kneden en uitlaatproces te homogeniseren. Zoals met om het even welk zich mengt poeder, wordt het mengen zich van vuurvaste materialen geleidelijk aan uitgevoerd, en wegens de materiële samenstelling, deeltjesgrootte, bindmiddel en het toevoegsel van verschillend, maakt het het mengen zich procédé complexer.

Er zijn vele types van de baksteen van de magnesiakoolstof, volgens zijn gebruik van verschillende delen, is de formule verschillend, hoofdzakelijk is de smaak van magnesia, de toegevoegde hoeveelheid grafiet, zullen het type en de hoeveelheid additieven veranderen. Bijvoorbeeld, in de slakkenlijn van gietlepel, om slakken te verbeteren weerstand en van de thermische schokweerstand moeten de stabiliteit van magnesium-koolstof baksteen, de smaak en de hoeveelheid grafiet worden verhoogd. Als de koolstofinhoud minder dan 10% is, kan het ononderbroken koolstofnetwerk niet binnen de magnesia-koolstof baksteen worden gevormd, en de kenmerken van koolstof kunnen niet volledig worden ontwikkeld, beïnvloedend de slakkenweerstand en van de thermische schokweerstand stabiliteit van de magnesia-koolstof baksteen. Als de koolstofinhoud te hoog is, zal het niet alleen moeilijkheden aan de productie van magnesia-koolstof baksteen brengen, maar ook zal het gemakkelijk maken te oxyderen. Zo wordt de koolstofinhoud van magnesia-koolstof baksteen over het algemeen gecontroleerd tussen 10% en 20%.

Opdat de magnesiadeeltjes uniform met grafiet met een laag worden bedekt, worden de volgende stappen over het algemeen gevolgd bij zich het mengen, eerst de korrel, toen de hars, toen het grafiet, en tenslotte het fijne poeder en de diverse additieven. De grafietdichtheid is klein, gemakkelijk te drijven, en de toevoeging van een hoop, zodat is het niet geschikt om zich te mengen, en de toevoeging van additieven is zeer klein, zodat om het gehele materiaal te mengen gelijk, moet zijn het oude hoge intensiteit bewegen. Nochtans, zal het bindmiddel vluchtig maken en zal in het bewegende proces drogen, dat het met een laag bedekte grafiet en fijne poeder om zal veroorzaken weg te vallen. Daarom moet de het mengen zich tijd worden gecontroleerd.

 

4. het vormen

Het vormen is een onontbeerlijk proces voor de productie van gevormde vuurvaste producten. Het is een proces waarin het vuurvaste mortier een spatie met bepaalde vorm en sterkte onder het gemeenschappelijke optreden van drukapparatuur en vorm wordt.

De vuurvaste materialen hebben een verscheidenheid van het vormen methodes, is de baksteen van de magnesiumkoolstof het halfdroge dringende vormen. Het halfdroge vormen is niet strikt aan de modder, is het proces eenvoudig, tijdens druk, wegens modder is het watergehalte laag, moet een grote druk gebruiken om de deeltjes tussen de strakke combinatie te dwingen. Onder de actie van externe kracht, worden de deeltjes herschikt, wordt het gas verdreven, en de deeltjes combineren om sterkte te veroorzaken, die een leeg lichaam met een bepaalde vorm vormt. De belangrijkste factor van zich het halfdroge vormen is de toegepaste druk. Met de verhoging van druk, stijgen de dichtheid, de poreusheid en de sterkte.

De baksteen van de magnesiumkoolstof met goede prestaties heeft een gemeenschappelijk karakter, dat de dichtheid van het de baksteenvolume van de magnesiumkoolstof groot is is, is de poreusheid laag. De open poreusheid is minder dan 4% van de magnesia-koolstof baksteen, zijn erosietarief zeer laag is.

Het doel om zich te vormen is densify de structuur van magnesia-koolstof baksteen. Omdat vormen zich van magnesia-koolstof baksteen halfdroog is, moet het onder grote druk worden gevormd. wegens de kleine grootte van de modder die voor het vormen wordt gebruikt, en hoge grafietinhoud, zodat het vormen in strikte overeenstemming met de procedures zou moeten zijn, of naar voren gebogen aan barst of laagbarst. Na zware, veelvoudige druk, lichte hameruitlaat licht langzaam zou moeten zijn, zware hamerdruk langzaam opheffen.

Als er zijn kan een voorwaarde de gebruikte vacuüm pompende machine van de drukbaksteen zijn, vóór de druk van de vormkamer van de modder vóór het vacuüm, druk wanneer er geen behoefte is uit te putten, zodat zelfs als de snelheid van de lichte hamerdruk wordt versneld, zal het bijna de geen baksteen maken van de magnesiumkoolstof barsten of laagbarst. Het is vooral nuttig voor hoge de koolstofbaksteen van het koolstofmagnesium die gemakkelijk is om laagbarsten te produceren.

 

5. Thermische behandeling (het drogen)

De thermische behandeling van de baksteen van de magnesiakoolstof, de fabriek roept dit proces normaal droog, hoofdzakelijk droog wordt gebruikt in hier niet helemaal nauwkeurig, omdat droog fundamenteel aan het proces is te richten dat vochtigheid in de productafvoer bevat. Het thermische behandelingsprocédé van magnesia-koolstof baksteen niet alleen bevat de lossing van water, maar ook heeft een reeks fysieke en chemische veranderingen, zodat roepen wij deze procesthermische behandeling.

De thermische behandelingstemperatuur van magnesia-koolstof baksteen heeft een direct effect op de eigenschappen van magnesia-koolstof baksteen. Het thermische behandelingsprocédé van magnesia-koolstof baksteen is eigenlijk het proces van het phenolic hars genezen, bepalen de thermische behandelingstemperatuur en de thermische behandelingstijd direct of de phenolic hars die volledig geneest, in een bepaalde waaier, de hars die tijd geneest en temperatuur geneest omgekeerd evenredig, maar niet een lineaire verhouding is.

 

Toont het Xinyu vuurvaste materiaal door het experimentele onderzoek aan dat de baksteen van de magnesiumkoolstof slechts in een bepaalde temperatuurwaaier voor thermische behandeling, de dichtheid het beste kan bereiken, als de thermische behandelingstemperatuur lager is dan de temperatuurwaaier, de dichtheid van de baksteen van de magnesiumkoolstof zal dalen, maar als de temperatuur hoger is dan de waaier, zal de dichtheid van de baksteen van de magnesiumkoolstof snel dalen. De herhaalde studies hebben aangetoond dat de redelijke temperatuurwaaier 200℃~250℃ is.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in