China De Bakstenen van de magnesiakoolstof fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Will

Telefoonnummer : +8613027622865

Free call

Gemeenschappelijke problemen en behandelingsmethodes in het gebruik van vochtvrije kanonmodder

March 31, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Gemeenschappelijke problemen en behandelingsmethodes in het gebruik van vochtvrije kanonmodder

Gemeenschappelijke problemen en behandelingsmethodes in het gebruik van vochtvrije kanonmodder

 

Er zal sommige problemen in het gebiedsgebruik van vochtvrije kanonmodder zijn, kunnen wij van de uitsmeltings grondstoffen, hoogovenparameters, vóór de ovenverrichting de redenen en de oplossingen vinden, om een basis voor de volgende levering te vormen.

 

1.The het modderkanon kan niet de modder raken

Het modderkanon is moeilijk om modder hoofdzakelijk om de volgende redenen te raken:

1) het slakkenijzer is niet uit, wordt de ijzermond niet bespoten of de ijzermond is vals om de ijzermond te beëindigen, zodat de weerstand van de ijzermond stijgt.

2) het ijzergat wijkt teveel van het centrum af, dat niet op dezelfde middellijn met de mond van het modderkanon is, zodat de modder geen spit uit freely.3) kan zijn wanneer de ijzermond wordt geopend, wordt het niet volledig verbonden. Het centrum van de lekken van de ijzermond, en het voordeel van de modderzak bestaan.

4) de brokken van de ovenmuur smolten niet volledig en werden opgestapeld omhoog voor de ijzeropening, die de modderweerstand verhoogde.

5) wegens de verandering van weerstand in de oven, is het werk van de haard niet eenvormig, en de ijzermond die de modder vaak niet kan raken is niet zeer actief, en er is niet genoeg ruimte voor de in te gaan modder.

6) de oventemperatuur schommelt zeer. Wanneer de hete metaaltemperatuur te hoog of te laag is, is de kleverige het ijzermond van het slakkenijzer niet gemakkelijk zich uit te breiden.

7) de kanonmodder en de bovenmatige pijp mengen of gebruiken de kanonmodder die lange tijd is opgeslagen, wordt de modder droog en hard, en het vullen maakt het modderkanon onbekwaam zich te bewegen.

8) wanneer het sludging in secties, is de middenpauzetijd lang, zodat de voorwaartse wrijving van de kanonmodder in de ijzermond stijgt en niet kan worden geduwd.

9) exclusief alle externe factoren, kan het modderkanon plotseling niet de modder raken, de kanonmodder zelf is te hoogwaardig.

Oplossing ter plaatse: u kunt gas gebruiken om het modderkanon vóór de modder te branden, zodat de de temperatuurstijging van het modderkanon.

Formuleaanpassing: verhoog de toegevoegde hoeveelheid teer, pas de klei aan, pas de klei aan om het mengen van tijd te verhogen.

 

2.Low druk van modderkanon

Oplossing: behoefte om de sterkteverhouding, kleiaandeel aan te passen, om de toegevoegde hoeveelheid teer te verminderen.

 

de 3 ijzermond is moeilijk te openen

Ten eerste, wordt het geanalyseerd dat de plaats van het ijzergat moeilijk is te boren. De verschillende plaatsen betekenen verschillende redenen, en de het sinteren prestaties van de kanonmodder zijn verschillend bij verschillende temperaturen.

1) het kan door grote barsten in het moddermateriaal worden veroorzaakt;

2) de openingsmoeilijkheid verschijnt over het algemeen in het diepe gat, omdat de super diep gaten die gemakkelijk barst en het lekke die ijzer stammen, in ultra diep ijzer wordt gebruikt de mond aan mond ernstige openen, scherpe verzwakte capaciteit van de beetjeslijtage en geen rode mantel door eerlijk balling kunnen doordringen, plus een krachtige onttrekkende mond van het de impulsijzer van de machinehamer front-end BaoZhen-modderbarst ijzerslakken kon produceren.

3) de kanonmodder zelf is te hoog.

Oplossing ter plaatse: als de ijzerlekkage bij de ijzermond wordt gevonden, kan de geschikte stop het, geschikte ijzerlossing met ijzervoorwaarden, wind geschikt verminderen. Wanneer het maken van modder opnieuw, is het noodzakelijk om de hoeveelheid modder te verminderen, de druk te verhogen die van modder, de snelheid te verminderen die van modder, en bij tussenpozen modder het maken te maken maken maken. Door intermitterende modder die maken, zal de onlangs ingegane modder de voorsectie van de kanonmodder na het sinteren om barsten, op een fysieke manier te produceren om ijzerlekkage te verminderen goedmaken, maar vereist de samenwerking van de exploitant voor de oven.

De methode van de formuleaanpassing: verminder de hoeveelheid klei om toe te voegen, kan een passend bedrag van zwelmiddel toevoegen om de oplossing aan te passen.

 

4 de ijzermond breidt zich te snel uit

Oplossing: pas sic aan Al2O3 aan om de erosieweerstand van gesmolten ijzer te verhogen, pas om de slakkenweerstand te verhogen.

 

plons 5

De reden:

1) verrichting in de oven, lekkage in de oven, lekkage in de kleine reeks (blaaspijpbuis)

2) gaslekkage van ijzermond (ondiepe ijzermond)

3) het vernietigen klei sinteren is niet goed, zijn er fouten, het vluchtige deel van de teer in de kanonmodder (de vervluchtiging is verdeeld in oorzaken op hoge temperatuur of externe van sommige componenten in de materiële vluchtige stof in gas).

4) de oventemperatuur is te hoog, het ijzerbonen van de ijzeronderbreking.

5) de hoge poreusheid (wegens de kanon-modder zelf) en (doordringbaarheid) wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door twee factoren:

 

(1) in het geval van lage poreusheid die, kan de vluchtige inhoud van de kanonmodder zelf niet worden uitgesloten kan slechts in het uitbreiden van ijzer zijn door de plons wordt veroorzaakt.

(2) de poreusheid is te hoog, de ijzermond zelf in de de dichtheids lage sterkte van de kanonmodder, doordringt het gesmolten ijzer in de kanonmodder, resulterend in de kanonmodder in reepjes, wanneer de erosie van nevel.

Oplossing ter plaatse: elimineer de factor van materiaal en de hoogoven, als het de kwaliteit van de kanonmodder is, kan de moddersnelheid verminderen, de tijd van de kanonmodder maken het sinteren; Bij het openen, kan openen, einde 5-10 open minuten half zijn, toen, zodat de knoop van de kanonmodder volledig het branden.

Formuleaanpassing: verminder teerinhoud, verhoog cokespoeder, verbeter het sinteren prestaties, verminder gaslekkage

 

6 de ijzermond is te kort

De belangrijkste reden voor de ondiepe ijzermond is dat het verschil van de moddersterkte met de werkende druk van het modderkanon en de abnormale oventemperatuur verwant is. Verhoog het metaalpoeder, verbeter de kleikwaliteit, pas de sterktedistributie aan, sluit de ijzermond hierboven, verhoog de hoeveelheid modder.

 

7.Mud zakkenonderbreking gemakkelijk

Het is verwant met de manier om de ijzermond te openen. Het kan de sterkte op hoge temperatuur verminderen, de drijfsnelheid van het modderkanon verminderen, de modderdruk verhogen, en de toegevoegde hoeveelheid grafiet verhogen. Het kan de vorm van de modderzak aanpassen, de rekbaarheid verhogen, de sterkte op hoge temperatuur verminderen, de hoeveelheid teer verminderen, en de toegevoegde hoeveelheid mica verhogen.

 

8 modderlekkage

De belangrijkste reden is dat het de schade of de slakkenijzer van de ijzermond niet schoonmaakte, het kanaal van de ijzermond aan te hangen, is een ander geval de kanonmodder zelf is te zacht, dun in op hoge temperatuur.

Oplossing ter plaatse: maak de contactoppervlakte van het modderkanon schoon en vertraag de terugkeertijd wanneer de modder wordt geraakt.

Formuleaanpassing: verminder de hoeveelheid bindmiddel en toegevoegd asfaltpoeder.

 

9 stellen stroom in werking

Hoofdredenen: enerzijds, is de kanonmodder niet bestand tegen erosie, wanneer ijzer, de uitbreiding van te groot; Anderzijds, wegens de hoge hoeveelheid bindmiddel van de kanonmodder, worden de lage temperatuur het sinteren prestaties van de kanonmodder slechter.

Oplossing ter plaatse: houd het gebruik onmiddellijk van deze partij van kanon-modder tegen en meng het met andere partijen van kanon-modder in verschillende aandelen.

Formuleaanpassing: voeg meer siliciumcarbide toe, verfijn de hoeveelheid klei, verhoog het mengen van tijd, maak het gelijk bewegen.

 

 

 

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in